JIRI JIROUTEK U-450 SERIE

In 1958 werd in Brussel de eerste naoorlogse wereldtentoonstelling georganiseerd. Het meest bezochte paviljoen was dat van het toenmalige Tsjechoslowakije. Binnen kon het publiek kennis maken met interieur design van vele succesvolle Tsjecho-Slowaakse meubelontwerpers dat werd bekroond met vele prijzen.

Een van die ontwerpers die op 30-jarige leeftijd deelnam met zijn ontwerpen in Brussel ’58 was Jiri Jiroutek. In 1958 ontwierp hij zijn tijdloze U-450 dressoir serie. De U-450 serie werd in de twee daaropvolgende decennia het meest gewilde dressoir in Oost-Europa. Dit succes ging ons in het Westen grotendeels voorbij.

Vintage Designs restaureert deze in de jaren ’60 geproduceerde dressoirs geheel in originele staat.

OPNIEUW GEPRODUCEERD VOLGENS

HET ONTWERP UIT 1958

Jiri Jiroutek is nu 91 jaar oud en tekent en ontwerpt nog steeds. En precies 60 jaar later produceert hij zijn U-450 sideboard serie opnieuw. Nu na 60 jaar is het de hoogste tijd om dit bijzondere ontwerp met zijn heldere kleuren, zachte rondingen, moderne esthetiek en elegante eenvoud te introduceren in Amsterdam. Vintage Designs biedt ook deze opnieuw uitgegeven U-450 serie aan in onze nieuwe winkel aan de Czaar Peterstraat 151.

De dressoirs worden volledig met de hand gemaakt in Tsjechië van licht eiken fineer met daartussen vurenhout en de lades en het onderstel bestaan uit massief beukenhout. Geheel in overeenstemming met het originele ontwerp uit 1958. In Tsjechië heeft het ontwerp inmiddels de ELLE Deco international design award gewonnen.

De opnieuw uitgegeven modellen kunnen worden besteld en hebben een verwachte levertijd van 6 a 7 weken. Nieuwe en gerestaureerde exemplaren zijn te bezichtigen in onze winkel.

Behalve in roze kunnen de lades ook in de onderstaande kleuren combinaties worden besteld:

zwart (RAL 9005), grijs (RAL 7047) 

of

zwart (RAL 9005), grijs (RAL 7047), geel (RAL 1023)

sideboard u-453 pink black