Geproduceerd in de jaren ’60 of ’70 betekent dat alle meubelen er al een heel leven op hebben zitten. En dat is vaak te zien. Vintage Designs verkoopt alleen vintage meubelen die in een goede staat verkeren. Om dat te bereiken worden bijna alle producten gerestaureerd om beschadigingen en zware gebruikssporen te herstellen. Na restauratie zijn er altijd nog wel lichte gebruikssporen zichtbaar maar dat geeft het meubel zijn authenticiteit. 

Vrijwel elk stuk meubilair bestaat uit gefineerd hout, ongeacht het land van herkomst. Restauratiewerkzaamheden bestaan uit het opschuren van het fineer om vuil, krassen en waterkringen van bijvoorbeeld plantenpotten weg te werken en het fineer vervolgens te behandelen met hard wax-olie. Soms is het fineer zo beschadigd dat plaatselijk het fineer vervangen wordt door een nieuw stukje fineer. Sommige meubelen hebben een geverfd paneel. Vaak kan worden volstaan met het polijsten van de originele verflaag waardoor hij weer gaat glimmen zoals de verf dat deed ten tijde van de productie in de jaren ‘60.

Het meubel wordt ook schoongemaakt en weer functioneel gemaakt. De constructie wordt nagekeken en indien nodig hersteld. Scharnieren worden eventueel vervangen, sloten gecontroleerd en verdwenen sleutels worden opnieuw gemaakt. Of het slot wordt vervangen zodat de deuren weer goed sluiten. Lades worden schoongemaakt en openen en sluiten weer perfect zodat u met plezier uw spullen opbergt.

Daarmee schaft u zich een prachtig origineel en kwalitatief goed meubel aan dat weer een heel leven mee kan. Bovendien geeft Vintage Designs 12 maanden garantie op elk meubel.